VAVA Dash Cam bemutató teszt

A VAVA gyártó számomra eddig ismeretlen volt, így utána néztem mit is kell tudni a gyártóról.

Ez azért is fontos, mert a közeljövőben több terméküket is bemutathatom majd Nektek!

A VAVA egy Kaliforniai székhelyű cég, melyet 2015-ben alapítottak meg. Intelligens készülékek gyártásába kezdtek, amelynek gyümölcse, hogy már egy évre az alapítástól megszerezték a RED DOT díjat.

Termékeiket úgy tervezik meg, hogy azok kapcsolódjanak az okos eszközök világába, de használatuk egyszerű maradjon. Ehhez a legmagasabb technológiai újításokat is bevetik.

Termékpalettájuk egyelőre pár autós kamerából, két bébi kamerából, egy 4K projektorból és még néhány USB-s adapterből áll.

VAVA DASH CAM FHD

Elsőnek a Full HD képes autós menetrögzítő kamera érkezett hozzám, de ebből létezik egy 4K-s verzió is.

A dobozon a szokásos dolgok, a kamera képe, alatta a főbb tulajdonságai, jobb oldalon pedig a kamerához használatos App Store-ból és Google play-ről letölthető applikációt mutatja be nagyvonalakban.

Erre az appra szükségünk is lesz, hiszen a kamera beépített kijelzővel nem rendelkezik.

KICSOMAGOLÁS

A belső doboz már sokkal exkluzívabb megjelenésű fekete hasáb, melyre szürkével vésték a gyártó nevét és a termék megnevezését.

A dobozt hasonlóan a mai mobiltelefonok dobozához felfele húzva lehet kinyitni, ez után láthatóvá válik a külön dobozokba rejtett kamera egységei.

A gyártó minden szükséges eszközt bepakolt, amire a telepítésnél szükségünk lehet.

Én is köszönöm! 🙂

A legnagyobb dobozban a kamera tartót találjuk egy méretes tapadókoronggal, a szivargyújtóba dugható dupla USB töltőt, és a méretes vezetéket, amin elhelyezték a GPS vevő egységet is, melynek hátoldala 3M ragasztós felülettel van ellátva.

A két kisebben pedig a kamerát és a vezeték nélküli távirányítót rejtették. Van itt még pár darab vezetékrögzítő patent is, amiket szintén 3M-es felülettel ragaszthatunk a kívánt helyre.

A csomag tartalma még egy kis műanyag kárpitfeszítő, aminek segítségével a vezetéket az A oszlopot takaró műanyag mögé segíthetjük a vezetéket.

DASH CAM beüzemelés

A kamera kerek formája elég érdekesen hat és nem is kicsi.

Bár kijelző nincs rajta, de kommunikálni így is tud velünk a beépített LEDeknek köszönhetően, vagy az APP-on keresztül.

A kamera hátulján egy gumitakaró alatt találjuk az SD kártya foglalatot, ami maximum 128 GB-os kártyát fogadhat.

Itt van még egy resset gomb és két darab LED.

Elől csak a nagy látószögű kamerát találjuk, az oldalain perforációt alakítottak ki, amin szellőzhet a készülék.

Valahol belül egy pici hangszóró és egy mikrofon is el van rejtve, hiszen bekapcsolásnál egy dallamot játszik le, illetve hangot is képes rögzíteni.

Felül az USB csatlakozót találjuk, középen pedig a tartókonzol mágneses csatlakozóját.

Ez egy jó megoldás, hiszen ha olyan helyen parkolnánk, ahol feltörhetik a kocsit, jó, ha egy mozdulattal eltehetjük szem elől a több mint 50 ezer forintos kamerát.

Ha a vezetéket elrejtettük, a GPS vevőt az ablak sarkához tapasztottuk és beüzemeltük a kamerát már csak az applikációt kell letöltenünk.

Egyébként a csomagban adott szivargyújtó töltő két USB portot kapott, ez is egy nagyon pozitív dolog, hiszen tölthetjük vele akár a mobilunkat is.

Ha a gyújtást ráadjuk az autónkra a kamera életre kell és egy kis hang lejátszása után a LED-ek villogni kezdenek, amiknek szintén van jelentőségük, szóval érdemes lesz a használati útmutatót átböngésznünk, ami sajnos nem tud magyarul.

A kamera bekacsolt és egy 2,4Ghz-es  wifi hálózatot hoz létre. Erre kell rákapcsolódnunk és a világ összes engedélyét megadnunk, amikor az applikációt is elindítottuk.

A beállítások menüben gyorsan km/h-ra állítjuk a képernyőn megjelenő sebességünket és elvégezhetjük a wifi átnevezését és a jelszó módosítását.

Az alap képernyőn a kamera élőképe jelenik meg, ami alatt a fotó és videó indító gombokat találjuk meg.

Ezek alatt van lehetőségünk a rögzített felvételek visszanézésére és a térkép előhívására.

A felvétel automatikusan elindul, de lehetőségünk van a távirányítóval fotót vagy azonnali videót készíteni.

A kamera képét kitehetjük teljes képernyőre vagy meg is állíthatjuk a rögzítést.

Van egy gyro szenzor is a kamerába építve, amely ütközés esetén egy olyan videót készít, amely nem törölhető a kamerának, így azt bármikor lementhetjük, ha szükségünk lenne rá.

A kamerával rögzített videók és képek megoszthatóak a közösségi médiában vagy szerkeszthetjük is őket az applikáción belül.

Az útvonalunkat is rögzíti a GPS-nek köszönhetően, így azt is bármikor lecsekkolhatjuk, merre járt a gépjármű.

A beépített 320 mAh-es akkunak köszönhetően van parkoló funkció is, így ha valaki elsétál a parkoló autónk előtt az rögzítésre kerül.

A videó kimagasló minősége érdekében Sony szenzort használt a gyártó méghozzá az IMX291-et.

Látószöge 155 fokos, ami a kocsi teljes elejét lefedi. A videókat három felbontásban rögzíthetjük: 1920×1080 60fps vagy 30fps, illetve 1280×720 és 840×480 30fps-el.

A kamera 2GB memóriát kapott, aminek köszönhetően akadozás vagy szakadozás egyáltalán nem tapasztalható.

VÉGSZÓ

A VAVA DASH CAM egy elég komoly tudású autós menetrögzítő, ami a borsos árához viszonyítva megfelelő tudást biztosít. Legyen nappal vagy éjszaka, rendkívül jó felvételeket készít, amiket könnyen elérhetünk a mobilunk segítségével és megoszthatjuk utazásainkat vagy elemezhetjük az útvonalunkat, ha úgy tetszik.

Hogy innovatív eszköz-e azt Rátok bízom, de nekem nagyon bejött a tudása. Aki többre vágyik annak ott a 4K-s verzió, amivel már jó kis úti filmet is forgathatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .