Teszten az XPG Hunter 8GB 3200 MHz-es memória modulja

Az XPG az ADATA gamer hardver és perifériáit összefogó almárka, amibe a most nálam vendégeskedő XPG Hunter 8 GB DDR4 3200 Mhz-es  ramok is tartoznak.

Az XPG-nek több ram csomagja közül választhatunk, de mindegyik el van látva hűtő bordával, illetve némelyik RGB LED fényekkel is.

Egy szó, mint száz, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

A nálam levő Hunter memória páros egyenként megvásárolható és 8 ,16 illetve 32 GB-os kiszerelésben 2666 MHz-től 3200 Mhz-ig.

XPG HUNTER 8 GB

A memória nyák mindkét oldalára került fém burkolat a hűtést elősegítve, de az nem emelkedik a memória fölé, így bármilyen CPU hűtés mellé-alá befér ahová a normál ramok is beférnek.

A memória modulok fekete alu hűtést kaptak piros DDR4 és XPG felirattal.

Ezen felül az XPG logóját láthatjuk félig megjelenítve a hűtésen.

Bár úgy tűnhet, hogy világítanak, de csak a ház fényei tükröződnek meg a ramon található piros feliratokon. Egyébként jól nézne ki ha kapna így egy kis piros világítást.

A 3200 MHz- nél 1,35V és CL16-20-20 időzítéssel számolhatunk XMP 2.0 profillal. Nálam teljesen alapon hagyva 2667 MHz-t mutatott az AIDA amit nem tudtam feljebb tornászni.

Alább az AIDA eredményeket láthatjátok.

Alap órajelen
alap órajelen
Hibás XMP 2.0 profillal
Hibás XMP 2.0 profillal

Itt látható, hogy sajnos az XMP 2.0 profil aktiválása után sem változott a memória sebessége.

Ne felejtsük, hogy az ADATA XPG Hunter ram családja azoknak szól akik olcsón  szeretnének tuningolható memóriát a gépükbe, így ezek az eredmények a hiba tükrében, amely lehet az én konfigurációmban keresendő(Predator ramokkal is ugyan ez a helyzet) is kifejezetten jó vételnek számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .