Plantronics RIG400 DOLBY ATMOS

Sziasztok, ismét egy fejhallgatót szeretnék bemutatni Nektek, amely saját szerzemény, ami a Razer Kraken fejhallgatómat hivatott leváltani.

Plantronics RIG400 DOLBY ATMOS

Eljött az idő, fejhallgatót kellett vennem, mivel a gépemmel együtt az enyémet odaadtam a vásárlónak, mint grátisz.

Nem állítottam magasra az összeghatárt 20 ezer forintban maximalizáltam a keretet.

Így a hangzatos márkás gamer headsetek mind kiestek, hiszen a HyperX vagy a Steelseries fejhallgatók mind 20 ezer forint felett kezdődnek, ami egy kicsit elszomorít, hiszen a legtöbben max 10-20 ezer forint környékén tudunk áldozni ilyesmire.

A kínálatot elöntötte a kínai átnevezett „GAMER” fejhallgatók, amiktől óvva intek mindenkit, hiszen minőségben nem kapunk jobbat az Ali és társain 3-4 ezer forintért megvásárolható headsetektől., persze itthon négyszeres áron.  Ezek a fejhallgatók egytől egyik 7.1-et ígérnek és rogyásig vannak RGB fényekkel.

Szerencsére azért akad még itt is márkásabb füles, mint Thermaltake vagy olcsóbb Logitech, de megakadt a szemem egy furcsa már-már futurisztikus fejhallgatón a Plantronics RIG 400-on. Több színben is elérhető, illetve árban a Dolby Atmos kivitel és a sima között nem volt különbség, így ezt vettem meg.

A Plantronics oldalát meglátogatva láthatjuk, hogy XBOX, Playstation és PC-hez is kaphatunk fejhallgatókat. A RIG 400 egy köztes megoldás, ami mindhárom platformon használható és a megfizethető árazásával egy jól eltalált társ lehet játék közben.

UNBOXING

Remélem, most már elég kíváncsiak vagytok, így nézzük is meg mit rejt a doboz!

Dolby matricás doboz

Magán a dobozon minden fontosabb infót megtalálunk, és kiemelt helyet foglal el a DOLBY ATMOS matrica. A fejhallgató színével megegyező színeket használnak, szürke és aranyat, ami szerintem nagyon szépre sikerült.

A doboz tartalma már nem ennyire szuper.

Sajnos nem voltak túl bőkezűek a gyártósoron, így például tartó szütyő nem került bele, így porosodhat a gépem tetején.

Sajnos szegényes a doboz

A RIG 400-on kívül egy kis papír anyagot, jack dugó átalakítót és a Dolby szoftver letöltésére szolgáló kódot kapjuk meg., illetve a mikrofon is leszerelt állapotban érkezik.

RIG 400

A fejhallgatónak nagyon modern megjelenése van, amit a gyártó most semmilyen LED fénnyel nem emelt ki, ami nálam most kitétel is volt. Nem is igazán van szüksége ilyesmikre, mert nagyon szépen játszottak a tervezők a formával. Funkcionális mégis szép.

Szétkapva

A fejhallgató minden része fekete, amit néhol egy két fényesebb felület bont meg. Sorját nem találtam sehol, a váz egy részből ál és rugalmas, ami által nem nagyon fog eltörni.

Modern

Ehhez a műanyag vázhoz kapcsolódik a párnázott magától állítódó fejpánt amin RIG és Plantronics feliratokat is találunk, a varrása aranyszínű cérnával készült.

A hangszóró ház levehető és áthelyezhető a három pozíció egyikébe, ahogy a fejméretünk megkívánja. Ezeket könnyed mozdulattal tudjuk megtenni, ami azt bizonyítja, hogy a tervezést nem csak úgy összecsapták.

Három pozícióba állítható

A szövet borítású párnázott hangszóróknak köszönhetően nem fog a fülünk beleizzadni, hiszen jól szellőzik.

Kényelmesen párnázott.

 Túl sok dizájn elemet ne keressünk, de a részletek nagyon finomak és nem giccses vagy hivalkodó.

A mikrofon fel-le csatolható attól függően használjuk e. Van, aki ezt, más meg a felhajtható variációt kedveli, nálam nem volt lényeg.

MIC

A kábelezése nem túl vastag és csak gumiborítást kapott aranyozott csatlakozó végekkel. A vezérlőt a kábelen találjuk és csak két funkciója van, mikrofonnémítás és hangerőállítás.

vezérlő

Felpróbáltam és nekem kényelmesnek tűnik elsőre a viselete, nem nyomta a fülemet, mint a Razer és ennek nagyon örültem.

A fülemet teljesen körbeölelte, külső zajokat mérsékelten engedte csak be.

Mindig zenével kezdem a próbát, mert a játékok alatt úgyse a hangminőségre koncentrálunk.

Meglepően tisztán és szépen szólt a zene, egyik hang se akart kitörni, nagyon kellemesre hangolták gyárilag a 40 mm-es hangszórók hangképét.  Talán a mély lehetne több, de kevésnek se mondanám.

A dolby atmost letöltve és aktiválva dob valamennyit a mélyen és teltebb is lett a hangzás, de az meg inkább filmezéshez való.

A RIG 400 egy jó kis fejhallgató, könnyű és kényelmes, illetve sok platformhoz is használható, akinek tetszik annak bátran ajánlom és remélem hosszabb távon sem bánom meg a vásárlást.

Köszönöm, hogy elolvastad a rövid bemutatót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .