Patriot perifériák

A Patriot  játékosoknak szánt almárkája  a VIPER név alatt futó memóriákat sokan ismerhetitek, ami után most egy teljes szettel tört be a perifériák világába is.

Így jutott el hozzánk a VIPER V770 Mechanical klavi a V570 BLACKOUT EDITION RGB-s egér a V370 7.1-es RGB fejhallgató és legvégül egy RGB-s egérpad, ami szinte kötelező eleme a perifériáknak.

Mielőtt belevágnánk a VIPER itt felsorolt termékei bemutatásának picit nézzük meg a Patriot hogyan építette fel, vagyis hogyan képzeli el a perifériái besorolását.

A PATRIOT a VIPER gamer termékeit három csoportba osztotta, tudásuk szerint.

NOVICE

A NOVICE kategóriát a gyártó a kezdő játékosoknak szánja, akik nem szeretnének több tízezres perifériákat, de fontos nekik a funkcionalitás és a megbízhatóság.

INERMEDIATE

Ez lenne a középső szint ahol a legtöbb perifériája található meg.

Precízebb eszközöket és erősebb felhozatalt kapunk, természetesen zsebbe nyúlósabb a történet, de még elfogadható szinten.

Itt jegyezném meg, hogy a Patriot nem aprózta el, jelenleg 4 klavija van és mindegyik mecha! Egy-egy az alsó és felső szinten, kettő pedig ezen a középsőn található.

EXPERT

Itt természetesen a csúcs eszközeiket találjuk, ahol minden létező extrát megkapunk majd.

Nincs mit ragozni abszolút elfogadható és erős perifériákat adnak ebben a kategóriában, de még mindig a túl hypolt gyártók árazása alatt kínálnak alternatívákat.-Ezekből a termékekből kaptunk tesztelésre és bemutatásra, a felső kategóriát mindig 70-es számmal látják el(370-570-770).

VIPER V770 MECHANICAL RGB

A legelső klaviatúra, amit a Patriottól megkaptunk egyből az EXPERT szintről érkezett, így minden földi jóval felszerelték.

A billentyűzet hatalmas dobozban érkezett, melyben csuklótámaszt is mellékeltek, ami mágnesekkel kapcsolódik és van egy apró csatlakozó, amin keresztül egy RGB-s LED csíkot táplál meg.

-A képen látni fogjátok, hogyan is néz ez ki.

A kábel vastag és szövetborítást is kapott, illetve lecsatolható a könnyebb tárolás érdekében.

A dobozban van egy kis papír anyag és egy pár Viper-es matrica- a kocsira pont jó lesz.

Egy teljes értékű szoftvert is letölthetünk a Viper oldaláról, amivel lehetőségünk van macrokat beállítani és vezérelhetjük a fényhatásokat is.

A billentyűzet angol kiosztású és első használatkor az ékezetes karakterek vadászatával üthetjük el az időnket.

Egyébként általános kiosztást kapunk, amin túl felülre és baloldalra kerültek plusz gombok.

Jobb oldalon fent a multimédia vezérlőket találjuk, balra haladva pedig az RGB effekteket vezérelhetjük. A multimédia gombok újszerű kialakítást-billenő kapcsolókat kaptak, ami nagyon vagányan néz ki.

Bal szélen a macro választó gombokat találjuk meg. Sajnos ez nagyobb megszokást igényel, mert több órás gamelés után is gyakran azokat nyomogattam, amikor a shiftet szerettem volna használni..

Térjünk ki a műszaki adatokra, hiszen egy mecha klavinál elég fontos, hogy milyen switchel van felszerelve.

A V770 Kailh RED switchel szerelték, aminél kb 3 hetes használat után kijelenthetem, hogy nem hangos és gyors a játékok során. Az említett félrenyomáson túl más hibát nem találtam felfedezni, az RGB világítást is elég sokféleképpen variálhatjuk. Az utolsó egy-két napban még mindig találtam új funkciókat.

A gombok rövid úton járnak a kapcsolást érezni is lehet, de inkább folytonosnak mondanám nem leesősnek a leütést.

A vezetéken egy mikrofon és egy fejhallgató jack dugót is találunk. Ezek a klavi oldalán elhelyezett kimeneteket táplálják meg.

Ha azt hinnéd ennyiben kimerültek a plusz dolgok, de nem. Ugyanis USB kimenetet is kapunk úgyszintén oldalra, sőt a vezeték csatlakozásánál középen egy kihúzható mobil tartót is elhelyeztek!

A következő bemutatóban a V570 BLACKOUT EDITION RGB egéről olvashattok majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .