Mesh router a sok válaszfallal rendelkező házakhoz

Az alábbiakban pár példát mutatunk be, hogy hogyan viselkednek és működnek a WiFi jelek és miért fontos a legjobb eszköz használata, hogy kihasználhassuk a megfelelő sávszélességet, bármely szobában legyünk is. A jelek különböző frekvenciájúak és hullámhosszuk is eltérő.

Az alábbi képen a legnagyobb hullámhossz a bal szélen látható, ezek a rádióhullámok, utána következnek az elektromágneses hullámok, majd ahogy haladunk jobbra egyre kisebbek lesznek. A WiFi frekvenciája a „mikrohullámú” és a „látható’ fény között, 2,4 GHz-től 5 GHz-ig terjed. A legnagyobb rádióhullámok könnyedén áthaladhatnak a falakon, anélkül, hogy befolyásolnák a jel minőségét, mert a hullámok olyan nagyok, hogy a fal majdnem láthatatlan számukra. A jó analógia az, hogy amikor egy hangya az elefánt mellett áll, az elefántnak fogalma sincs arról, hogy a hangya ott van.

 

Vegyünk egy egyszerű példát, feltételezzük, hogy esik az eső és be akarok menni a házba úgy, hogy a lehető leggyorsabban futva minél kevesebb eső érjen. Itt az eső képezi az akadály és mi vagyunk a nagy hullám. Könnyen át tudok haladni az esőn a méretem miatt az esőcseppekhez képest. Most képzeljük el magunkat egy légynek. A légy biztosan nehezen tudja elkerülni az esőt, mert a mérete az esőcseppekhez képest kicsi. A WiFi hullámok nagyok, de nem olyan nagyok, mint a rádióhullámok, így áthaladhatnak a falon, de nem teljesen, ami megmagyarázza, hogy miért gyengülnek a WiFi hullámok, ha másik szobában tartózkodik.

A Nova MW5-t kifejezetten arra tervezték, hogy nagy teljesítményű, falon áthaladó jellel rendelkezzen, amely nemcsak a hatalmas 325 négyzetméter területet képes lefedni, de lehetővé teszi, hogy a nagy sebességű, szélessávú szolgáltatások nagy részét 1000 Mbps sebességgel biztosítsa. A Nova MW5 három eszközből álló rendszere legfeljebb 325 négyzetmétert képes lefedi, miközben a hat szatellites rendszere 550 négyzetméternyi területre terjeszthető ki.

 

Pénzt takaríthatunk meg azzal, ha nem kábelezzük újra az egész házat, megoszthatod a perifériákat, például a nyomtatót és a szkennert, és más otthoni alkalmazásokat, szórakoztatóközpontokat használhatunk. Ez azt jelenti, hogy több alkalmazás és készülék egyszerre használhatja a házban lévő internetet.

 

A nova MW5 egységeit plug-and-play használatra tervezték, amelyet egyszerűen csatlakoztathatsz bármilyen elektromos foglalathoz. Mivel az egységek előre párosított beállításokkal rendelkeznek, a meglévő WiFi hálózat egyszerű bővítését teszik lehetővé. Egyszerű online munkát, vagy szórakozást garantálnak az egész házban, függetlenül attól, hogy a felső szinten vagy az alagsorban tartózkodunk e.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .