LG OLED55C8PLA az idei csúcs

 Az LG idei csúcs tévéje lakott nálam 3 hétig. A bűvös szavak, 4K UHD, OLED, a9, Dolby Atmos és HDR!

Az LG igen magasra tette a lécet az idei OLED TV szériájával.

A nálam járt OLED55C8PLA készülék fantasztikus képi világával levett a lábamról! Szó szerint, mivel amíg nálam volt, minden este filmeztünk rajta.

The box

A doboz hatalmas, mivel a tévé is az. Választhattam három modell közül és a kisebbiket kértem, mert féltem nem fog beférni a kocsiba. Hát ez is neccesen!

Az 55C8PLA készüléket választottam, igazából minden újdonság megvan benne mint ami a másik kettőben. Az LG-nél röviden csak C8-nak hívják(hihetetlen, nem?).

A dobozban a tévé talpa ami ketté van szedve, a távirányító és némi papír anyag kapott helyet, a tévét nem találtam, mert olyan vékony volt.

A kiszedésnél vakartam a fejem, hogy hol is kellene megmarkolni. Egyedül nem lehet kivenni, mert a panel hajlik, ha rossz helyen fogod ketté törik, amúgy is baromira nehéz és semmi fogása nincs.

Két opció van, vagy a panelt markolod meg, vagy kicsit lejjebb a műanyag vastagabb részt, de a panelt is tartanod kell. Szóval ez két emberes meló és nagyon megizzadtam, hogy egy karcolás se essék rajta amíg az asztalra kerül. Először az ágyra raktam képernyővel lefele, hogy a talpat összeszerelve rátehessem, majd az asztalra került óvatosan.

MAGIC REMOTE

A sokadik generációs mozgás érzékelős távirányítóról minden funkciót elérhetünk és ahogyan a tévé felé irányítjuk azonnal megjelenik egy mutató a képernyőn, ezt a mutatót tudjuk mozgatni a távirányítónkkal.

A Magic Remote tetején van egy beépített mikrofon, amivel akár hangutasításokkal is vezérelhetjük közvetlenül a tévét.

Egyébként a távirányító kézbesimuló és minőségi érzést nyújtó készülékházzal rendelkezik, de nem csodálkozom, hiszen az LG mindig is adott a tévéi távirányítójára.

Használata kis megszokás után pofon egyszerű, nagyon gyorsan tudunk vele navigálni a menükben, vagy az OKOS tévés menürendszerben.

Nagyon hasznos kiegészítője a smart tévénknek vigyázzunk rá, mert a pótlása nem egy olcsó mulatság.

Ugorjunk a C8-ra

Az első OLED tévé amit életemben használtam.

Nem az én pénztárcámhoz mérték az árazást, de ugye a csúcs tévék sose az olcsó kategóriát képviselik. Ezek a modellek amik minden évben az összes létező újdonságot tartalmaznak amit a gyártó felvonultatni képes.

Az LG 55C8PLA megkapta az A9 elnevezésű LG által tervezett csúcs processzort, amely mesterséges intelligenciával megtámogatva alkalmazza a legújabb képjavító eljárásokat.

Én ebből felhasználóként annyit érzékeltem, hogy kifogástalan képet produkál a tévékészülék mind a fekete és az élethű színek mellett. Az, hogy egy sima FULLHD filmet nézek rajta, olyan mintha 4K lenne, hihetetlen. Nem tudom van e még hova fejlődni, de a régi Philips LG paneles LCD tévémet nézni ez után olyan, mintha egy képcsöves tévére váltottam volna vissza.

Már első bekapcsolásnál tátott szájjal néztem a megjelenő LG logót, ahogy a tökéletes fekete közepén megjelent, mintha a tévéképernyő többi része be se lenne kapcsolva.

Szerintem az elmúlt 1 évben nem volt olyan, hogy zsinórban minden este filmeztem volna, de amíg nálam volt a  C8, muszáj volt valami jó filmet megnéznem rajta amíg megtehettem.

Nem számít ha nincs 4K-s filmünk egy FULLHD film is hatalmasat üt az OLDEDEN.

 

DOLBI ATMOS

Eszméletlen, hogy egy ilyen vékony tévéből milyen hangok tudnak kiszökni, de ha csak nem egy komoly mozi szobát akarunk összerakni, simán jó a beépített hangszórója a C8-nak.

Van hangerő és telítettség, sőt még mély hangokat is sikerült valahogy belerejteni ebbe a papír vékonyságú eszközbe.

Ha akarjuk a hangot vezeték nélküli eszközre is kilőhetjük, persze ha rendelkezünk ilyennel.

 

VÉGSZÓ

Asztalon használva számolni kell a hatalmas méretekkel és, hogy nehogy leborítsa valaki véletlenül is ezt a remekművet. Mindenképpen rögzítsük valahogy az asztalhoz, bár masszív hatalmas talpat kapunk, de jobb félni.

Leginkább persze a falon érzi jól magát, akkor a szép talpat el is rakhatjuk.

A csatlakozókat oldalra forgatva találjuk meg, így könnyedén elvezethetjük a kábeleket is.

HDMI, USB és digitális hangkimenet található a hátulján, de van természetesen Bluetooth és wifi is.

A káva mentes kialakításnak köszönhetően szemből olyan mintha egy falra vetített képet néznénk, lenyűgöz és elkápráztat az ahol ma az LG tart.

Ha úgy akarjuk napközben mikor nem használjuk, akár híres festményeket is a falra varázsolhatunk és ha ahhoz van kedvünk minden nap mást, mondjuk egy van Gogh-ot hétfőn, kedden meg egy Picassót.

Ha jövőre jön az új csúcs modell az ideinek valószínűleg felére lemegy az ára, akkor már majdnem meg is tudnám venni egyhaviból, persze akkor nem eszem és elzárják a vizet is, de van egy LG OLED-em.

Köszönöm a figyelmet. Az OLED55C8PLA-t az LG Magyarország biztosította, hogy kedvenc Sci-fi filmjeimet OLEDEN is élvezhessem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .