FSP WINDALE 6

Ez bizony réz

Az FSP-t mint márkát nem kell bemutatnom szerintem senkinek. Minőségi tápegységeivel már bizonyított, ahogyan az olcsóbb árszegmensbe pozícionált számítógépházaival is.

Most ismét egy új irányba nyit a gyártó, méghozzá a processzor hűtés világába.

Az első ilyen terméke az FSPnek ami nálam vendégeskedik nem más mint a Windale 6 toronyhűtő.

Visszafogott csomagolás FSP módra
240 TDP!

A Windale 6 egy masszív felépítésű 6 hőcsöves megoldásával, akár a 240W TDP értékű processzorokkal is megbirkózik.

A doboz tartalma a szokásos szinte minden foglalatra felszerelhető kiegészítőket rejti, illetve egy CF12P12 típusjelzésű 9 lapátos ventilátort.

A mellékelt zacsikban minden foglalatra találunk lefogatást.

 A légkeverő fordulatszámát 1000-1600-as RPM között tudja az alaplap a hőfokok függvényében változtatni.  Továbbá négy darab kék LED világítással is ellátta a gyártó, amit sajnos nem tudunk ki illetve be kapcsolni kedvünkre.

9 lapátos légkeverő, lehet hangos is: 32dBA , de van kék led világítás

A toronyhűtő matt fekete bevonatot kapott, ami rendkívül jól áll neki, nagyon tetszetős és minőségi érzetet sugároz a termékről.  Az FSP nem spórolt az anyagokkal, így összesen 823 grammot nyom a Windale 6.

Rengeteg a lamella, ez jó a hő eloszlatásnak

A hűtőtömb alumínium lamellákkal és réz hőcsövekkel rendelkezik utóbbi átmérője 6mm.  A  hőcsővek közvetlenül érintkeznek a processzorral.

Ez bizony réz

A támogatási listában a soc 775-től az AM4-ig bezárólag minden foglalat típus támogatott. (A teljes listát a gyártó honlapján találjátok ITT)

A gyártó természetesen hűtőpasztát is mellékel, melyet saját kezűleg kell felhordanunk a processzorra.

A ventilátort rögzítése gumis, így a rezonanciát nem adja át a toronynak ez által minimalizálva a zajforrást. Használat közben a ventilátor fordulatszám függvényében akár a 32 dBA is elérheti!

Nem maradt más hátra, mint a termék méretei :  122x110x160mm.

Matt fekete egy kis FSP felirattal. Hmm..finom

A termék a közepes árazásával versenyképes lehet a toronyhűtők között (árukeresőn 15-16 ezer Ft), az FSP Windale 6 pedig valószínűleg csatlakozik az ajánlott processzorhűtők közé.

A terméket az FSP Magyarország biztosította.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .