Aqara motion sensor – Xiaomi okos otthon kiegészítő

Sziasztok!

Rég jelentkeztem teszttel, de most is csak egy rövid bemutatót osztanék meg Veletek.

A Gearbest meglepett egy apró csomaggal, aminek az előzménye, hogy elmondtam, itthon a Xiaomi okos otthonos rendszerét használom.

Ez a kis apróság pedig ehhez a rendszerhez egy kiegészítő elem, méghozzá egy rezgés detektor, amit rögtön ki is bontottam.

Képet csak a termékről készítettem, mert a doboza semmi extrát nem tartalmazott és egy sima fehér karton doboz volt.

Aqara motion sensor

A terméken, a hozzá való 3M-es ragasztó gyűrűn és a használati útmutatón kívül más nem volt benne.

A kis érzékelő a Xiaomihoz hűen nagyon letisztult eszköz, a színe természetesen fehér,

négyzet alakú, melynek a  sarkai le vannak kerekítve. Az előlapján egy kis piktogramon kívül(ami a rezgés szenzor jelét ábrázolja) egy darab LED található, aminek az elem lemerülésekor annyi szerepe van, hogy villogjon, illetve a bekapcsoláskor jelez, amíg párosítjuk.

 

Hátul kör alakú szivacs van felragasztva, amire a mellékelt 3M gyűrűt ragaszthatjuk fel, ha erre lenne szükségünk, amúgy bármire letéve használhatjuk is, mert a szivacsnak köszönhetően nem fog karcolni.

Egy darab gomb elemet (ami több hónapon keresztül működteti folyamatosan a ketyerét) a hátsó kör alakú borítás eltávolítása után tudjuk cserélni.

Az oldalán található gomb benyomása után azonnal aktiválódik és párosíthatjuk, vagyis felvehetjük az eszközeink közé a Xiaomi MI appban. Egyébként a többi kiegészítőnél egy mellékelt tűvel kell benyomnunk egy gombot ami után párosíthatjuk, itt ennél pedig egy gomb van az oldalán.

Hatótávolsága a Xiaomi saját hálózatának köszönhetően nagy, a házban bárhol elhelyezhetem.

A tesztelés elég spártai módon egy kis rázogatással történt, aminek hatására a riasztó azonnal megszólalt.

Gondolkodtam mire is lenne jó ez az eszköz, mert már minden létfontosságú nyílászárón van már érzékelő és ez ugye rezgésre vagy mozgatásra riaszt, ezért a gépemre helyeztem.

Ha van ötletetek Ti mire használnátok osszátok meg velem. 🙂

Ezen a linken be is tudjátok szerezni: LINK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .