ACME aktivitás mérő érintő kijelzővel

Az ACME is folyamatosan követi a trendeket és már jó pár aktivitásmérős csuklónkra csatolható eszközt dobtak a piacra.

A mai tesztalanyunk is egy ilyen termék lesz, méghozzá  az ACT202 azaz a Fitness  Activity Tracker.

DOBOZ

A szimpatikus csomagolást széthajtva betekinthetünk annak tartalmába anélkül, hogy ki kellene bontanunk. Én szeretem ezen megoldásokat, mert eldönthetem, hogy tetszik e a termék még mielőtt megvenném.  Így jól szemügyre is vehetjük, bár kézben nem tudjuk megfogni, de a szimpla doboznál mindenképpen jobb ez a megoldás.

A dobozon a termék képe és főbb tulajdonságait vesézik ki, így túl sok meglepi nem vár majd ránk.

MI VAN A DOBOZBAN?

Túl sok mindent nem kapunk, hiszen elég kompakt az eszköz és usb kábelre se lesz szükségünk hozzá.

A karperecen és egy vaskos (magyar)használati útmutatón kívül nincs is másunk.

Aktivitás

A karperec egy jól olvasható kis LCD kijelzővel  van ellátva, amely ráadásul érintés érzékeny, ebből következik, hogy nyomógombot nem találunk a készüléken.

Illetve van egy elrejtve, de erről kicsit később.

A szíj gumiból van és ha minden igaz több féle színben is elérhető, ennyiben ki is merül az egyediség.

A méretekkel nincs probléma, mivel elég tág határok között lehet állítani, így a vékonyabb vagy vastagabb csuklóval rendelkezőknek is ajánlható.

A gumiszíjból kipattintható a központi egység ami egyúttal usb  csatlakozóval is elvan látva, így egyből bedughatjuk a számítógépünkbe. Ez a csatlakozó csak a töltést szolgálja, tehát  adatátvitelre nem használható.

Az érintőképernyő nagyon jól reagál és a sebessége is megfelelő, bár nagy grafikákat nem kell megjelenítenie. Egyszínű fehér karaktereket jelenít meg,  ezeket még napfényben is letudjuk olvasni.

A kijelzőt alapból kétféle képen kelthetjük életre. Magunk felé fordítva a csuklónkat vagy az ujjunkat végig simítjuk rajta. A főképernyőn az időt a dátumot és a napszakot mutatja innen simításokkal jutunk el a következő oldalakra, ezeken a szokásos lépés szám, kalória, megtett kilométereket mutatja. Az utolsó oldalon pedig aktiválhatjuk a pulzus mérőt.

Van egy gomb az érintő képernyő alatt. Ezt  egy hosszabb érintéssel tudjuk aktiválni, ilyenkor egy plusz menü jelenik meg, ahol beállíthatjuk, hogy milyen helyzetben jelenjen meg a kijelző, álló vagy fekvő és itt tudjuk teljesen kikapcsolni is az eszközt.

HASZNÁLAT

Ha bekapcsoltuk a karperecünket egyből a mobilunkkal is tudjuk párosítani.

Bluetooth 4.0 kapcsolatot használ, mellyel nagyjából  7 napig tud üzemelni, legalább ritkán kell töltenünk.

A mobilunkra a VeryFitPro appot kell letöltenünk, mely szerencsére magyar nyelvű, bár nem egy bonyolult program, de legalább könnyű a használata.

Az applikációban már beállíthatjuk, hogy az eszközünkkel milyen információkat osszon meg, ugyanis képes a bejövő hívásokat is kezelni, de a különféle közösségi hálózatokból kapott üzeneteket is meg tudja jeleníteni. Ezen felül akár a kamerát is aktiválhatjuk vele(mármint a karpereccel).

Lekérhetjük az eltárolt napi adatokat az aktivitásunkról és a program összegzi és kiértékeli azokat. Lehetőség van az alvásunk követésére is,ezen tesztidőszak alatt  remekül működött is.

Beállíthatjuk, hogy a pulzusmérő rendszeresen automatikusan is mérje a pulzust és erről is kaphatunk egy kiértékelést a nap végén.

A termék nincs lekorlátozva android eszközökre, így akár iOS rendszerrel is használhatjuk.

Összességében egy egész jó kis terméket kapunk, amiben vannak jó ötletek, mint az érintő kijelző ami rendkívül praktikussá teszi a használatot.

Divatos is és sok információval látja el a használóját, az, hogy hetente csak egyszer kell tölteni, pedig öröm számunkra.

 

A tesztet az ACME termékek forgalmazója az Ageta Kft. biztosította.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .