ACER PREDATOR GALEA 500 Gaming 3D VR Headset

A hang ami körülvesz.

Ha az Acer-t kimondom nem feltétlen a gaming-re gondolunk, de ha azt mondom Predator, akkor egyből  valamelyik csúcs laptopjuk jut az eszembe.

A Predtator termékcsaládba monior, laptop és asztali gép is megtalálható, de most egy periféria érkezett hozzánk, ráadásul egy elég komoly fejhallgató.

Az a bizonyos fejhallgató pedig a Predator Galea 500 Gaming 3D Headset, aminél a legérdekesebb a 3D-lesz.

Maga a doboz is figyelemre méltó a hatszögletű kialakításával és a kétfelé kinyitható előlapjával, mely alatt megcsodálhatjuk magát az eszközt.

A doboz sallangos dolgaival most ne is törődjünk, mert sokkal érdekesebb a füles.

Ha sikerül szétszakítás nélkül hozzáférni a belső tartalomhoz (nem könnyű), akkor szembesülhetünk vele, hogy túl sok mindent nem csomagoltak hozzá.

Az alsó fakkban kapunk egy kis szütyőt amiben tarthatjuk a fejhallgatónkat, így védve a portól és karcolódásoktól. Ez mellett csak egy nagyon puritán használati útmutató volt, melyben a vezérlő funkcióit vesézték csak ki.

Nézzük végre a lényeget.

A fejhallgató elég nagyra sikerült és nem mondanám pehelykönnyűnek sem, érezni rajta, hogy van benne anyag.

40mm-es hangszórókat pakoltak bele, mely sztereó hangképzésre képes.

A fülpárnák ovális kialakítást kaptak, mely nagyon hozzátesz a kényelemhez, a szivacsozás műbőr bevonatot kapott ami kellemesen selymes és élvezet volt hordani. Nagyon eltalálták a formát és szinte nyomás nélkül simult a fejemre, ami azt engedi mondatni, hogy pár óra után sem fájt tőle a fülem, ami a Razer fejhallgatómnál már nem mondható el.

Többnyire fém a felépítése és csak kevés százalék a műanyag, de az is jó minőségű. Kétoldalt perforált zárófelületet raktak rá, ami mögött a szinte elengedhetetlen világító Predator logó. Nem RGB-s és nem vezérelhető csak szimplán világoskéken világít. A jobb oldalán egy kihúzható mikrofon  kapott helyet, ami a csapatjátékokhoz elengedhetetlen.

A vezetéke szövetborítású, amely egy kicsit merevvé teszi, de legalább majdnem örök életűvé is. Egyébként kicsit rövidnek találtam(2méter) ezt a vezetéket, fényében annak, hogy mire is szeretnék, hogy használjuk ezt az eszközt. A kábel aranyozott USB-re végződik és van egy vezérlő egység is a háromnegyedénél.

A vezérlő lát el minden feladatot, tehát nincs hozzá letölthető szoftver.

Az elég nagy méretű vezérlőn nincs túl sok gomb, szinte minden a funkcionalitást szolgálja.

A tetején egy hatalmas 3D aktiváló gomb, amely kapott természetesen világítást is, jobb oldalon EQ váltó a baloldalon hangerő szabályzó és mikrofon némító gomb na meg egy a 3D beállítására szolgáló kalibráló gomb található meg. A fények kikapcsolására nincs lehetőség!

Három előre programozott hangképet kapunk Zene,film és sport(ez utóbbit nem igen értem, lehetett volna gaming is).

Először csak simán a 3D aktiválása nélkül próbáltam ki.

Ha bedugtuk szinte azonnal átveszi a hangkeltő szerepét és már fel is rakhatjuk a fejünkre.

Küldtem rá egy kis zenét, hogy megnézzem hogy muzsikál. 🙂

A hang kristálytiszta és tele van élettel, nagyon kellemes a hangja nem olyan lapos mint az említett Razerem.

Elkezdtem adni rá a kakaót, de észrevettem, hogy bizony a Windows hangerejét kezdte el növelni és hamar elértem a maxot, ami viszont nem volt olyan hangos mint amit szerettem volna.

Itt kellett rájönnöm, hogy nem biztos, hogy zenehallgatásra találták ki, legalábbis nem nekem.

Sebaj nézzük azt a 3D-t!

Na igen, itt nagyot gurított az Acer.

Mert olyan aktív rendszert építettek be, ami figyeli merre fordítom a fejem és ezt leköveti a hang útja.

Ha VR headsetet használunk ez egy tökéletes kiegészítője lehet, mivel  a hang is követi a szemünk előtt lévő képet(történéseket) és ezáltal maximális élményt tud biztosítani játék közben.

Tehát ezt a fejhallgatót nem feltétlen a sima felhasználásra ajánlanám, de kétségtelen, hogy mind megjelenésben mind tudásban felső kategóriás terméket készített az Acer. Akinek elsődleges a kényelem és a kristálytiszta hangzás és nem akar szoftverrel meg driverrel bajlódni, annak ez egy tökéletes eszköz ha nem zavarja, hogy nem tudja berepeszteni a dobhártyáját.

Aki meg VR-ezik annak pedig egyenesen kötelező!

A teszt terméket az ACER Magyarország biztosította.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .