LG PROBEAM-Moziélmény az otthonodba!

Az LG legújabb projektora a PROBEAM járt nálam egy rövid tesztre.

Ha igazi otthoni mozi élményre vágysz ne is keress tovább!

A PROBEAM HF80JG LASER LED PROJEKTOR nagyjából 380 ezer forint környékén kapható és ezért az árért rengeteg dolgot kínál!

Először is FULLHD felbontást maximum 120″-on!

LED-es fényforrása lévén pedig 20.000 órás gondtalan használatot!

Vezeték nélküli hangeszköz csatlakozás, külső meghajtó USB-s csatlakoztatás, kijelző megosztás, csak hogy néhány kényelmi funkcióját felsoroljam.

KIALAKÍTÁS

Az LG PROBEAM teljesen új formát kapott, amit megszokhattunk az LG-től, hiszen mindig valami meglepő projektorral jelentkezik (minibeam, HF85JG..)

Hengeres formát kapott PROBEAM könnyedén belesimul a környezetébe, nem foglal sok helyet és ugyanúgy rögzíthető bármilyen projektortartóra.

A csatlakozókat hátul találjuk, ebben semmi újdonság nincs, van 2 db HDMI, fejhallgató és optikai kimenet és USB bemenet is, amire pendrivot és külső merevlemezt is dughatunk.

Elöl az optika, amit egy gyűrű vesz körbe, ezzel tudjuk az élességet manuálisan állítani.

A projektor tetején egy darab 5 irányú joystickot helyeztek el, ezzel tudunk mindent vezérelni, menübe lépni és be, illetve ki kapcsolni az eszközt, előtte pedig egy zoom állító reteszt találunk.

HASZNÁLAT

Bekapcsolást követően automatikusan elvégzi a trapézkorrekciót, de az élesség állítás a mi dolgunk.

A maga elé vetített FULLHD kép egyszerűen pazar megjelenésű, tele van színekkel és elég kontrasztos is.

Gyorsan belőttem egy filmet tesztként és az-az érzés fogott el, hogy eddig miért nem ilyet használtam, nos a válasz persze az, hogy háromszor többe kerül mint a tévém, de persze háromszor nagyobb képet is képes vetíteni.

Most nem volt bluetothos hangeszköz nálam az LG-től, de múltkor a MINIBEAM projektorukon azt is leteszteltem és késleltetés nélkül szépen szólaltatta meg a film hangját, így megelőlegezem, hogy ez a másfélszer drágább PROBEAM is hasonlót tud produkálni.

A ventilátor már a bekapcsolást követően is hallhatóan zúg, de ha hangosan nézzük a filmet vagy távolabb van mögöttünk a projektor, akkor nem fog minket zavarni, illetve van egy ECO mód amivel a venti hangja is mérséklődik.

Még nem is mondtam vagyis írtam, de 2000 LUMEN-es fényerőre képes, ami bőven elég az esti filmezéshez, nappal csak mérsékelten használható.

A menürendszere a régebbi LG tévékből ismerős lehet és magyarul is tud!

Ha külső tárolóról nézünk filmet a beépített lejátszóval tudjuk majd elindítani, aminek köszönhetően nem kell laptopot hurcolni magunkkal!

ÖSSZEGZÉS

Azt gondolom, hogy aki megteheti és szeretne otthon mozizni annak kitűnő választás lehet a PROBEAM főleg ha kihasználja a benne rejlő lehetőségeket (pl.: vezeték nélküli hangrendszer csatlakozás).

A fényerővel a kontraszttal és a gyors mozgásokkal sincs gondja már az LG PROBEAM projektorának, így a hasonló árazású, de nem ennyire kompakt projektoroknak mindenképpen erős ellenfele lehet főleg a rengeteg beépített extrával!

A terméket az LG Magyarország biztosította számomra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .