CustomTECH

tesztek, hírek, bemutatók

ADATA HV300 SLIM Bemutató

Aki külső adattárolót szeretne venni rengeteg megoldás közül választhat. Ha sikerül eldönteni a méretet, akkor jöhet a márka meg a fórumozás melyik a megbízhatóbb.

Az ADATA HV300-at kaptam meg tesztre, ami még merevlemezes tárolóval van szerelve nem pedig SSD-vel, de megbízhatóságból jeles a gyártó termékei.

Külső merevlemezeknél az ütődések szoktak adatvesztést okozni, de a HV300  már egy okos eszköz, így ilyesmitől nem kell tartani, erről a bemutató végén még szót ejtek.

DOBOZ ÉS KÜLSŐ

A dobozon minden érdemi infót megtalálunk, szép letisztult ahogy az ADATÁtól már megszokhattuk.

A kis doboz egy SLIM külső adattárolót rejt 1TB-os kapacitással.

Mellé egy kis használati útmutatót és egy 3.1-es USB kábelt kapunk, ami természetesen lefele kompatibilis, vagyis USB 3.0 és 2.0-ba is dughatjuk, természetesen ilyenkor drasztikusan csökken a másolási-olvasási sebesség!

A merevlemez háza műanyagból készült oldalai lekerekítettek, olyan mint egy régi szappantartó.

A szín megjelölése akár Ferrari vörös is lehetne, nagyon jól néz ki, egyébként félig matt félig fényes a felület.

A tetején a márka felirat alatta egy LED csík ami működés közben kéken, illetve pirosan villog.

Az alsó oldalán kapott helyet a 3.1-es csatlakozó, és ezzel el is érkeztünk a végére, mert semmi más nem található rajta.

A méretei: 125,7×80,5×10,3 mm.

Tehát elég kicsi, hiszen 2,5-es a benne található merevlemez, így könnyedén akár zsebre is vághatjuk, de a laptop táskában sem foglal túl sok helyet. Tömege 139,8 gramm.

BELSŐ

A bemutató elején utaltam rá, hogy egy okos eszközzel van dolgunk ami azt jelenti, hogy fel van szerelve egy rázkódás érzékelővel, ami megóvja a merevlemezünket használat közben.

Ebből kifolyólag kevesebb az elvesztett vagy sérült adat és kisebb az esély, hogy károsodik a lemez írás közben.

Működés közben a gépem mellett nem hallottam a HV300-tol eredő hangokat!

Amikor rázkódás éri a készüléket a kék LED átvált pirosra és vadul villogni kezd, jelezve, hogy dolgozik az érzékelő és teszi a dolgát.

Amint elmúlik a veszély vissza vált a kék fényre. Írás közben van amikor egyszerre fénylik a piros és a kék szín is.

A gyártó oldala szerint négyfajta színben és négyfajta méretben érhető el a termék: 1TB, 2TB, 4TB és 5TB.

Operációs rendszer kompatibilitás terén pedig egészen a Windows XP-ig használhatjuk az után minden rendszer támogatott. Aki az almát használja az Mac OS X 10.6-ig is támogatott.

Végső soron pedig készítettem egy sebesség tesztet is, és itt szembesültem bizony nekem nincs 3.1 a lapomon, így USB 3.0-val tudtam csak tesztelni.

Persze tudom, hogy legtöbben a gép elején kivezetett USB-be dugják majd, ott pedig leginkább még USB 2.0 és 3.0 található meg.

A terméket az ADATA MAGYARORSZÁG biztosította.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.